Installasjonsguide

Her gis det hjelp med installasjon og oppdatering av phpBB 3.x
Svar
Espenhh
Super-Poster
Super-Poster
Innlegg: 196
Registrert: 16. mar 2003, 19:25
Sted: Trondheim
Kontakt:

Installasjonsguide

Legg inn av Espenhh » 21. mai 2007, 01:45

Denne guiden vil hjelpe lede deg gjennom installasjonen av phpBB 3.0. Hvis du skal starte et nytt forum må du selvsagt installere phpBB. Det som er litt spesielt, er at hvis du skal oppgradere fra phpBB 2.0, så må du også installere et rent forum først, for deretter å hente alle dataene fra gamle-forumet over i det nye. Uansett, la oss starte :)-

OBS: Denne guiden ligger her kun midlertidig til vi får laget en ny kunnskapsbase for phpBB 3.0. Derfor vil jeg linke en del til 2.0-kunnskapsbasen, siden prosedyrene er like på mange punkter.

Steg 1: Laste ned, pakke ut og laste opp filene
Det første vi må gjøre er å laste ned phpBB 3.0.. Dette gjøres fra nedlastingsforumet. Last ned fra emnet som er annonsering (øverst), det vil alltid være siste versjon.
:arrow: Nedlastingsforumet

Deretter må vi pakke ut og laste opp filene. Dette er godt forklart i phpBB 2.0-installasjonsguiden og gjøres på akkurat samme måte.
:arrow: Info om utpakking av filer
:arrow: Info om opplastning av filer

:!: Viktig: Hvis du installerer fordi du skal oppgradere et phpBB 2.0-forum, så er det viktig at du IKKE legger 3.0-filene i samme mappe som 2.0 filene (og dermed overskriver de gamle filene). Legg de i en NY mappe (du kan flytte forumet etterpå, sånn at det nye forumet får samme adresse som det gamle)

Steg 2: Installasjon
Nå skal du altså ha phpBB-filene liggende i en mappe på serveren din.
:arrow: Gå da til http://www.DITTDOMENE.no/MAPPENAVN
(hvis nettadressen din er http://www.kulekaniner.com og du valgte å bare laste opp hele phpBB3-mappen som den var, så går du til http://www.kulekaniner.com/phpBB3)

Du skal da komme til installasjonsdelen. Her velger du først norsk språk i nedtrekksmenyen, deretter klikker du på fanen merket "Installer". (OBS: akkurat nå er ikke installasjonsdelen oversatt, men den vil bli det i løpet av kort tid). Du vil nå bli ledet gjennom en steg-for-steg-veiledning der du må fylle ut feltene slik at installasjonsscriptet kan installere phpBB 3.0 for deg. De fleste terminologiene bude være kjent fra phpBB 2.0-installasjonen. Ting skal være tålelig bra forklart underveis i prosessen, så jeg skal ikke gjenfortelle alt her. Det er likevel en del ting som er verdt å merke seg:
:arrow: Det kan hende du er nødt til å sette rettigheter på enkelte filer og mapper. Dette vil du i så fall få beskjed om, og installasjonen vil ikke kunne fortsette før det er gjort.Dette finner du mer info om her (bare at denne gangen må du sette rettigheter på flere ting, hvilket du vil få beskjed om under installasjonen)
:!: :!: :!: Til deg som oppgraderer: Prefix-feltet må du sikkert forandre, siden du sannsynligvis bruker "phpbb_" til phpBB 2.0-installasjonen din... Bruk et annet nå, f.eks "phpbb3_"...

Steg 3: Fullføring
Når du har kommet deg gjennom installasjonen, så får du to valg: enten kan du begynne å bruke forumet, ellers så kan du hente dataene fra phpBB 2.0-forumet ditt over i det nye phpBB 3.0-forumet. Hva du gjør avhenger selvsagt av om du oppgraderer etter starter et nytt forum. Hvis du installerer et nytt forum, så er det bare å slette install-mappen og begynne å bruke forumet. Hvis du oppgraderer, så går du hit:
:arrow: Oppgraderingsguiden


Dett var dett. Om det er noe mer du lurer på (det er det sikkert, for denne guiden er ikke så veldig nøye siden den kun er midlertidig), så start et NYTT emne. Ikke spør i dette emnet...
Hilsen Espen
:D Smil til verden, så smiler verden til deg! (Forhåpentligvis)

rune
Mini-Super-Poster
Mini-Super-Poster
Innlegg: 84
Registrert: 16. mar 2003, 13:41
Sted: Sigdal, Buskerud

Re: Installasjonsguide

Legg inn av rune » 16. jan 2010, 11:49

Du finner fila du trenger på forum/viewtopic.php?f=53&t=7210
Jeg blogger på runenikolaisen.com og er ellers Gjerrigknarken sjøl.

Brukeravatar
SumSum
Supporter
Supporter
Innlegg: 180
Registrert: 21. jan 2011, 03:18

Re: Installasjonsguide

Legg inn av SumSum » 16. jan 2013, 12:48

olem skrev:
rune skrev:Du finner fila du trenger på forum/viewtopic.php?f=53&t=7210
Død lenke og det finnes flere :-(
Du får se på datoen når innlegget var skrevet. :)
support og vedlikehold

Svar